Parsa aika vuodesta

Se on täällä! Parsa-aika! Niput sorjaa vartta ja sieviä pikku nuppuja, parasta.

Omat suosikkini: parsarisotto, parsapasta, parsakeitto. (Eli käytännössä kutakuinkin kaikki, mitä parsasta voi tehdä. Ja on se pelkältään paistettunakin hyvää.)

Parsa, parsapiiras, Eeva Kolun parsapiiras, resepti, parsaresepti

Yksi ehdoton klassikko, jota teen joka kevät useamman kerran, on kuitenkin Eeva Kolun parsapiiras. Ohje on bongattu alun perin  vuonna 2011 Voisilmäpeliä-ruokablogista, päivitetty versio julkaistiin muistaakseni viime keväänä Trendi-lehdessä.

Laiskana olen vähän oikonut mutkia ohjeesta. Piiraan juttu on ihana täyte, joten yleensä teen tämän suosiolla valmispohjaan. Kuvaa valmiista tuotoksesta en ennättänyt ottaa, päätyi parempiin suihin sitä ennen.

Paras parsapiiras

suolainen piiraspohja (pakasteesta tai lempireseptilläsi)nippu tuoretta parsaasipulivalkosipulinkynsi3 munaa150 g ranskankermaa1 dl kuohukermaa1 dl juustoraastetta (esim. parmesan)tilkka sitruunamehuasuolaapippuria

Katko parsojen varsista puumainen osa pois. Pilko sipuli ja valkosipuli, paista hetki öljyssä. Sekoita munat, ranskankerma, kuohukerma, juustoraaste ja mausteet. Painele piirakkapohja vuokaan ja esipaista tarvittaessa (olen yleensä liian laiska). Kaada sipuliseos ja täyte vuokaan, asettele parsat päälimmäisiksi. Paista 200° noin 30 min.

// Asparagus season, the best time of the year. My favourite recipe is a quiche, that I make every single spring (several times, to be honest).

Edellinen
Edellinen

Kalat vaihtavat suuntaa

Seuraava
Seuraava

Asioita, joita ikävöin Suomesta