Yayoi Kusama / Moderna museet

kusamaJapanilaistaitelija Yayoi Kusama teki viime syksynä Tanskassa Louisianassa suuren vaikutuksen. Kesällä Tukholman museoita tsekkaillessani huomasin Kusaman In infinity -näyttelyn olevan hetkellä Moderna museetissa ja Tukholman reissulla piipahdettiin siellä.

Kusaman töistä tykkään erityisesti installaatioista, joiden sisälle pääsee. Peilihuoneissa oven sulkeuduttua tuntuu, kuin siirtyisi jonnekin aivan toiseen ulottuvuuteen, kun hiljainen tila jatkuu loputtomiin. Tanskaan verrattuna Ruotsissa oli esillä vähän suppeampi näyttely, mutta toisaalta mukana oli jonkin verran sellaisia töitä, joita en ollut vielä nähnyt. Ilokseni myös kummilapsi jaksoi innostua näyttelystä.

Syksyksi Kusama saapuu Helsingin HAMiin, kannattaa käydä katsomassa.

// I was very impressed with Yayoi Kusama last year in Copenhagen, so when I realized that her exhibition is also in Stockholm, it was a must see.

One Reply to “Yayoi Kusama / Moderna museet”

  1. […] Suomeen saapuimista näyttely on kiertänyt pohjoismaita, itse olen nähnyt sen jo Tanskassa ja Ruotsissa. Ensimmäisellä kerralla näyttely teki todella suuren vaikutuksen, joten sen pariin on ollut ilo […]

Vastaa