Vähän vaisu vuosi

Best nine 2021

Iloista uutta vuotta! Yleensä olen julkaissut vuosikoosteen välipäivinä, mutta tällä kertaa vitkuttelin vuoden vaihteen ylitse. Viime vuoden summaaminen vaikutti alkuun aivan mahdottomalta tehtävältä, koko vuosi vaikutti taaksepäin katsottuna täysin tasapaksulta, vailla merkittäviä kohokohtia. Valitusvirren sijaan yritin kuitenkin raapia tähän muutamia kivojakin nostoja menneeltä vuodelta.

Kiipeilyrintamalla kesän alppireissu oli jälleen parasta. Vuokrasin elokuuksi asunnon Chamonix’n kupeesta ja kiipesin niin pirusti. Monta pitkää, hienoa ja onnistunutta päivää vuorilla hyvässä seurassa. Reissun päätteeksi yritin vielä Matterhornille oppaan kanssa, mutta en päässyt huipulle. Alkuvuodesta kävin kiipeilemässä jäätä Ranskassa, kesällä tehtiin viikonloppureissuja lähiseuduille Belgiassa sekä Berdorfiin ja Ettringeniin. Syksyllä kävin Turkissa yksin sporttikiipeilyreissulla ja siellä tikkasin vihdoinkin 6b:n reitin.

Muista lajeista mieleenpainuvin oli päivä, kun käytiin kaverien kanssa ratsastusretkellä Belgian rannikolla. Hevosen selässä olo pitkän tauon jälkeen oli yllättävän tunteikas kokemus, merituulen tuivertaessa ratsailla olo oli valtavan onnellinen. Hommasin kesällä myös uuden skeittilaudan toiveissa olla yhä nuori ja cool (ai miten niin taisi olla pieni ikäkriisi sillä hetkellä…) ja syksyllä kokeilin ensimmäistä kertaa laitesukellusta Kyproksella (oli siistiä, toivelistaan tälle vuodelle varsinaisen sukelluskurssin suorittaminen!).

Koronakyllästyminen vei ilon uusien juttujen suunnittelusta ja pettymyksistä suurin oli joulun hartaasti suunnitellun surffireissun peruuntuminen Marokon uusien matkustusrajoitusten takia. Töissä oli suht tasaista, niin tasaista kun politiikassa nyt ikinä on. Kävin useammalla työmatkalla syksyllä, kun tautitilanne sen salli.

Kun kävin kesällä Suomessa, oli vahvasti sellainen olo, että olin siellä vain käymässä, lomalla, enkä hypännyt aikakoneella taaksepäin aiempaan arkeen Helsingissä. Ulkomailla asumiseen olen sillä tavalla tottunut, että elämä Brysselissä tuntuu tasaiselta ja tavalliselta. Vuoden suurimpiin saavutuksiin kuuluu, että sinnittelin koko vuoden läpi ranskan kielikurssia etänä Zoomissa. Jotain siitä on kai jäänyt mieleenkin, sillä jouluna Pariisissa pystyin asioimaan ranskaksi paremmin kuin koskaan aiemmin.

Tälle vuodelle yksi tavoite on ylitse muiden: haluaisin vihdoinkin matkustaa Himalajalle kiipeämään. Joku maltillinen reissu ja keskikokoinen mäki kiinnostaa, jotta voi kokeilla, miten kantti ja kunto kestää tuollaisissa olosuhteissa. Muutenkin toiveissa on ehjä ja monipuolinen kiipeilyvuosi: talvella yritän päästä taas jääkiipeilemään, keväällä huvittaisi käydä joko trädiretki Bohusläniin tai boulderoimassa Fontainebleaussa ja kesällä tietysti taas rymytä vuorilla. Muut matkahaaveet sitten tilanteen mukaan…

  • 9 käytyä maata (Belgia, Ranska, Luxemburg, Hollanti, Suomi, Sveitsi, Saksa, Turkki, Iso-Britannia)
  • 100 treenikertaa
  • 26 luettua kirjaa

Aiemmat vuosikoosteet löytyvät vuosilta 20202019201820172016 ja 2015.

2 Replies to “Vähän vaisu vuosi”

  1. Tuo 9 käytyä maata on hyvä saldo koronavuodelta! Myös reissut kuulostavat sisällöltään oikein mielekkäiltä. Itselläni saldo Suomen lisäksi yksi maa, ja se kahteen kertaan: Norja. Jotenkin vuoden 2020 kaikkien peruuntumusten ja suunnitelmien muuttumisten vuoksi ei kuluneena vuonna oikein jaksanut innostaa. Tänä vuonna sitten uutta yritystä ja nyt jo on varattuna kaikkea mukavaa. Toivottavasti eivät taas peruuntuisi…

    1. Jossain vaiheessa mulla oli myös totaalinen kyllästyminen perumisiin ja säätämiseen. Nyt on taas varovaisen toiveikkaana tälle vuodelle sekä varattuja että valitettavasti myös jo peruttuja reissuja putkessa. Kunhan edes osa toteutuisi… Iloa sulle uuden vuoden seikkailuihin!

Vastaa