Széchenyin kypylä

Szézhenyi Budapest kylpylä
Budapest on tunnettu kylpylöistään ja tammikuun kylmillä keleillä ne vaikuttivat erityisen mukavalta tavalta viettää aikaa kaupungissa. Kylpylöistä suurin ja tunnetuin on Széchenyin kylpylä, jonne kipaisimme seminaariviikon ainoana vapaana iltapäivänä kansainvälisessä seurueessa.

Vuonna 1913 rakennetussa kylpylässä on monta isoa ulkoallasta, saunoja ja sisäaltaita. Altaiden lämpötilat vaihtelevat viileistä höyryävän kuumiin. Varsinkin ulkoaltaat ovat kylmällä säällä vaikuttava näky, kun vesihöyry leijailee kaikkialla. Mitenkään turhan hienostunut kylpylä ei ole: pukuhuoneet muistuttavat jättimäistä nuhjuista uimahallia ja allasaluekaan ei turhaan kiillä. Toisaalta rakennus on hieno ja vedessä lilluminen pitkän päivän päälle rentouttavaa, joten asiansa kylpylä silti ajaa. Voin tosin kuvitella, että sesonkiaikaan mesta on ihan ääriään myöten täynnä…

Széchenyi sijaitsee Pestin puolella keskellä puistoa, aivan oven eteen pääsee myös metrolla. Kylpeminen maksaa halvimmillaan vajaat pari kymppiä, sisältäen lukollisen kaapin ja erikseen vuokrattavan pyyhkeen.

// Spas are maybe the best thing one can do in Budapest in wintertime. Széchenyi is the most famous and biggest one of them.

Vastaa