Päivä Tallinnassa

yleis07yleis06yleis03yleis02maisema03yleis04yleis05Alkuvuoden reissuista jäi päälle polttava matkakuume, jota edes keväämmälle ostetut lentoliput eivät hillinneet. Tsekkailin äkkilähtöjä vaikka minne, mutta päätin sitten kuitenkin säästellä lomapäiviä töistä kesälle.

Pelastukseksi tuli Eckerön talvitarjous, meno-paluu Tallinnaan vaivaiset 12 euroa ja reissuun riitti hyvin vain yksi päivä. Pelkästään lahden yli seilaamalla pääsee kuitenkin ihan riittävästi matkailumoodiin: on irti arjesta, puhelin ei piipitä ja velvollisuudet eivät kolkuta koko aikaa takaraivossa.

Niinpä vein itseni eilen päiväretkelle Tallinnaan. Olen käynyt Tallinnassa monia kertoja, mutta usein sellaisella säällä ja/tai seurassa, että kaupungilla kiertelyyn ei ole otettu aikaa. Nyt kun kipaisin kaupunkiin omin päin, päätin, että vain kiertelen rauhassa ja syön hyvin ilman sen suurempia suunnitelmia.

Tallinnan vanha kaupunki on hurmaava ja vaikka päivä olikin vähän harmaa, söpöt pikkukujat ihastuttivat. Räpsin kasapäin kuvia ja vaeltelin laiskasti ympäriinsä. Ystäväni asuu ja opiskelee Tallinnassa, joten lopulta seuraakin löytyi tuopin ääreen. Mainio päivä!

// I took myself to a day trip to Tallinn, Estonia. It’s just a two-hour ferry ride away from Helsinki.

Vastaa