Kapua 2019 Etiopia -tiimissä mukana!

Grand Popo Benin

Etiopian korkein vuori Ras Dashen on 4550 metriä korkea. 4550 euroa puolestaan on summa, jonka aion tänä vuonna kerätä hyväntekeväisyyteen osana Kapua Etiopia -tiimiä.

Hurja homma, minut on valittu mukaan Kapua-tiimiin tälle vuodelle! Kapua kerää varoja hyväntekeväisyyteen, lahjoituskohteena koulutuksen ja terveyden edistämiseksi Etiopiassa ja Malawissa. Olen tulevan vuoden mukana keräämässä rahaa ja hanke huipentuu ensi syksynä Etiopian-matkaan, jossa käymme tutustumassa kehitysyhteistyökohteisiin ja lopulta myös kiipeämässä Etiopian korkeimman vuoren, Ras Dashenin huipulle. Keräystavoite on euro jokaisesta metristä Etiopian katolle, yhteensä 4550 euroa.

Valkoisena hyväosaisena länsimaalaisena maailma on niin täynnä mahdollisuuksia, että välillä melkein hävettää. Olen haaveillut ensi vuodelle isommasta vuorireissusta (kaupallisten seurueiden kanssa esim. Kilimanjaro kiinnostaisi), mutta sellaisen sijaan on etuoikeus päästä mukaan tällaiselle matkalle, johon näin vahvasti liittyy myös takaisin antamisen ajatus.

Olen potenut viime aikoina valtavaa ilmastoahdistusta, ja kaivannut matkailuun muitakin motiiveja kuin itsekkään seikkailunhalun. Viime vuonna osallistuin “ripulireissulle”, eli rokotetutkimusmatkalle Beninissä ja vaikka matka oli muutoinkin hieno kokemus, teki mahdollisuus tieteen edistämiseen siitä vielä paremman. Hyväntekeväisyyspotti tekee myös Kapuan osalta kaukomatkasta helpomman perustella itselle ja ympäristölle.

Vaellus Simien-vuorten ainutlaatuisissa maisemissa ja tutustuminen Addis Abeban sykkeeseen nostattavat samalla seikkailumieltä. Erityisen iloinen olen siitä, että pääsen jakamaan matkan kahdenkymmenen muun kapuajan kanssa. Tänä viikonloppuna olemme tavanneet lähes koko porukalla ensimmäistä kertaa. Selvyyden vuoksi todettakoon, että matkan Etiopiaan maksan itse ja varainkeruusumma menee suoraan järjestöille hyväntekeväisyyteen.

Voit tukea keräystäni lahjoittamalla, pienestäkin summasta on iso apu. Tulen seuraamaan blogissani Kapua-matkaa pitkin tätä vuotta ja kertomaan lisää niin varainkeruun etenemisestä kuin matkaan valmistautumisesta.

Kuva: Riikka Koskela

Vastaa