Kannattaako Budapestiin mennä talvella?

budapest04budapest05budapest02budapest01budapest03budapest08budapest07budapest06budapest09Koska Budapestin matka pääpointtina ei ollut reissailu, vaan siellä järjestettävä kurssi, olivat ennakko-odotukseni kaupunkia kohtaan aika neutraalit. En todellakaan olisi mennyt Budapestiin talvella, jos olisin itse valinnut matkakohteen, mikä oli toisaalta hyvä ja toisaalta huono juttu.

Kun kaupunkia lähti vapaan viikonlopun koittaessa kiertelemään aika lailla ilman taustatutkimusta ja ”must see” -listaa, oli mukavan rentoa vain lähteä menemään ja suunnata juuri sinne, mikä sillä hetkellä tuntui hyvältä. Parissa päivässä ehdin silti nähdä paljon kaikkea: lukuisat sillat, parlamenttitalon, Gellert-kukkulan, juutalaisten muistomerkkinä olevat kengät Tonavan rannalla ja niin edelleen. Budapestissa oli halpaa olla ja elää, joukkoliikenne toimi kivasti (erityisesti vanhat keltaiset raitiovaunut ovat ihania!) ja muita turisteja ei näkynyt juuri lainkaan.

Huomasin silti, että talvisaikaan Budapestille pari päivää riitti oikein hyvin. Kun sunnuntaina iltapäivällä ennen lentokentälle lähtöä yritin miettiä, mitä olisin vielä tehnyt, alkoi jo lyödä tyhjää. Uskon, että kesäaikaan asia olisi ollut eri, kun ulkona olisi mahdollista hengata ilman, että palelee hetkessä. Talvella sanoisin, että paljoa viikonloppua pidemmäksi aikaa Budapestiin ei kannata mennä.

// Visiting Budapest in winter: nice place, but a weekend is enough.

Vastaa