3x ravintolavinkki Budapestiin

Stika Budapest aamiainenAamiaispaikka Stika

Sunnuntaiaamu Budapestissa, loikoilin hostellilla pitkään. Lopulta sain itseni liikkeelle ja lähtemään kaupungille. Suuntasin gastropubiksi itsensä luokittelevaan Stikaan aamiaiselle. Melko pieni tila on valoisa ja ilmava, ja tupaten täynnä. Baaritiskiltä onneksi löytyi paikka yhdelle hengelle.

Stikan aamiaismenu on kattava, useita eri vaihtoehtoja kevyemmistä täytetyistä leivistä tuhdimpiin kananmunia ja makkaroita -setteihin. Hyvää kahvia ja tuorepuristettua appelsiinimehua, nam. Ystävällinen palvelu ja paikan ilmeisestä trendikkyydestä huolimatta rento tunnelma.

Dob utca, 46/A, 1072 Budapest
www.stikabudapest.com

Central Cafe Budapest

Hienostelukahvila Central Café

Budapestissa on monia vanhoja hienoja kahviloita, itse pistäydyin jo vuonna 1887 perustettuun Centrál Kávéháziin. Ilmeisesti siellä ovat aikoinaan viihtyneet monenlaiset merkkihenkilöt ja taiteilijat. Paikassa on vanhan ajan hienostunutta tunnelmaa ja tila on kaunis. Leivonnaisvalikoima on hyvä. Centralissa oli mukava käydä kaupunkikieroksen välissä pistäytymässä fiinisti kahvilla ja kakulla, tarjoavat myös lounasta arkisin. Luulen, että äitini olisi tykännyt tästä paikasta.

Károlyi Mihály u. 9, 1053 Budapest
www.centralkavehaz.hu
Golya Community House

Hippikuppila Gólya

Kurssiviikon ainoana vapaailtana mentiin yhdessä syömään. Porukan paikallisvahvistus oli valinnut paikaksi ihanan Gólyan. Paikkaa pyörittää vajaan kymmenen hengen yhteisö. Yksi heistä kertoi illallisen aluksi kuppilan taustasta ja ajatuksesta: baarin ja ravintolan lisäksi tiloissa on mm. keikkoja, kokoontumisia, bänditreenejä, taidenäyttelyitä ja elokuvanäytöksiä. Halvat hinnat, boheemi ympäristö ja hyvät safkat, varsinkin vegeille. Kaikin puolin mainio mesta.

Bókay János u. 34, 1083 Budapest
www.golyapresszo.hu

Katso myös: Budapestin paras pizza

// Where to eat in Budapest?

2 Replies to “3x ravintolavinkki Budapestiin”

  1. Tuo viimenen paikka kuulostaa houkuttelevalle. :) Tai no, miksei nuo muutkin. Täytyy pitää mielessä, Budapestin reissu kun on haaveissa ollut jo jonkun aikaa.

    1. Joo, se vaikutti selvästi eniten paikallisten suosimalta, kannattaa käydä, jos Budapestiin päätyy :)

Vastaa