Keidas Addis Abebassa

Zoma museum Addis AbebaZoma museum Addis AbebaZoma museum Addis Abeba

Vietimme Etiopian-reissulla maan pääkaupunki Addis Abebassa viikon verran aikaa. Kuten mikä tahansa miljoonakaupunki, Addis Abeba on valtava ja vauhdikas paikka, jota on vaikea ottaa lyhyessä ajassa haltuun. Rakennustyömaiden ja liikenneruuhkien keskellä kaipaa helposti hiljaisuutta.

Yksi Addiksen mieleenpainuvimmista paikoista oli Zoma-museo, joka on kaunis keidas keskellä kiireistä kaupunkia. Kontrasti kaupungin kohinaan on valtava.

Zomassa on useaita pieniä taloja, jotka on rakennettu savesta, oljesta ja kivestä. Ekologisen ja perinteisen rakennustyylin esittely on yksi museon tavoitteista. Rakennusten pinnat on muotoiltu koristeellisin luontoaiheisin kuvioin, joiden muodot ovat suorastaan hypnoottisia.

Savitalot ympäröi keidasmainen ja laaja puutarha. Puutarhassa käyskentely on tervetullut henkäisy tiukkaan matkaohjelmaamme. Saavumme Zomaan juuri ennen auringonlaskua. Illan valo himmenee pimeydeksi, jostain kauempaa kuuluu rukouskutsun ääni. Museossa on hyvä kahvila, istumme terassilla lämpimässä illassa.

Sisäänpääsy alueelle maksaa sata Etiopian birriä, eli noin kolme euroa.

Zoma Museum
www.zomamuseum.org

Vastaa