Yksin Venetsiassa

venetsia03venetsia02venetsia04venetsia05venetsia06venetsia07Venetsia mielletään helposti siirappisten pariskuntareissujen kohteeksi, mutta pärjää siellä yksinääkin reissatessa, oikein hyvinkin. Vietin Venetsiassa yhden viikonlopun heinäkuun alussa ja nautin olostani.

Etukäteen mietin, alkaako Venetsian turistipaljous vituttaa hetkessä. Myös paikallisille turistien määrä on aiheuttanut ongelmia ja kaupungin pysyvien asukkaiden määrä on jatkuvasti laskenut. Pidemmän päälle turistien määrä alkaisi varmaan ärsyttää, mutta parissa päivässä ei saanut liian pahaa ähkyä, kunhan pysyi poissa San Marcon alueelta. Sivukujilla sai varsinkin iltaisi vipeltää kaikessa rauhassa.

Venetsiassa on aika tyyristä majoittua ja valitsin yösijan suoraan hinnan perusteella. Booking.comin kautta varattu hostellini oli melko lähellä rautatieasemaa ja Ferrovia-laituria. Ihan asiallinen, mutta ei muuten kummoinen hostelli, jossa oli kiva kattoterassi.

Ensimmäisen päivän liikuin kävellen, toisena nappasin vesibussiin päivälipun (20 €) ja suhasin sillä. Kävin Muranon lasinpuhaltajien saarella ja Lidon rannalla pulahtamassa meressä. Yksin reissaajan iloksi tupaten täydellä rannalla oli lukolliset lokerot, pääsi rauhassa mereen ilman jännitystä tavaroiden tallessa pysymisestä.

Venetsiassa safka on aika keskinkertaista perus-italialaista, mutta Aperol Spritz halpaa. Rafloihin kehtaa mennä yksin oikein hyvin, palvelu on ystävällistä. Il Refolo (Santa Croce) on ainut ruokapaikka, jonka nimi jäi mieleen, se sijaitsi rauhallisemmassa ja tunnelmallisemmassa paikassa kuin moni muu kuppila.

Sooloreissulle Venetsia on mainio, melkein liiankin turistiystävällinen ja helppo kohde. Spritziä siemaillessa pääsi onnelliseen lomatunnelmaan ja sieltä oli hyvä jatkaa reissua eteenpäin.

// Venice is not only for couples. For solo traveller it was easy and nice place to enjoy the sun and Aperol Spritzs. 

4 Replies to “Yksin Venetsiassa”

  1. Kuulostaa oikein rennolta lomatunnelmaan laskeutumiselta! :) Minä olen käynyt jo monta kertaa yksi päiväretkellä Venetsiassa. Asun siis Bresciassa, Pohjois-Italiassa, josta pääsee Venetsiaan junalla noin alle kahdessa tunnissa. Ja aina olen viihtynyt ja tuntenut oloni mukavaksi. Venetsia ei tosiaan ole vain pariskunnille, vaikka romanttinen onkin. ;)

    1. Oih, kuulostaapa ihanilta kulmilta asua! Suomesta kaikki on niin kaukana, ja lentämisen ympäristövaikutukset harmittavat, olisi niin ihana asua jossain, mistä pääsee junalla nopsasti kiinnostaviin paikkoihin!

  2. Multa on jäänyt Italia täysin korkkaamatta, mutta Venetsia on Toskanan lisäksi ollut kyllä haaveissa. Tämä postaus ihanine kuvineen ei varsinaisesti auttanut reissukuumeeseen. :’)

    1. Rooma on mun mielestä Italian ehdoton ykkönen, vaikka toki myös Venetsia kannattaa käydä joskus tsekkaamassa! Mä haaveilen Italian osalta seuraavaksi kiipeilyreissusta Dolomiiteille… :)

Vastaa