Vuoden vaihtuessa

maailmankolkat02Tervetuloa uusi vuosi! Nyt on myös aika pistää 2017 pakettiin, eli vuorossa on jo perinteinen vuosikooste. Aiemmat koosteet löytyvät vuosilta 2016 ja 2015.

2017 oli varsin mainio matkailuvuosi: se alkoi vuoden ensimmäisenä päivänä lentokoneessa Lontoosta kotiin ja päättyi syksyllä kiipeilyreissuihin Ranskassa. Väliin mahtui muun muassa Budapest ja Berliini, sekä lähes kolmen viikon eeppinen kesäreissu, jossa kiersin halki Euroopan Baltiasta Balkanille. Oli hyvä.

Harrastusrintamalla kiipeily piti yhä otteessaan. Kesällä vietin upeita hetkiä Olhavalla, talvikausi puolestaan kuluu taas Kiipeilyareenan seinillä. Edistys kiipeilyhommissa on ollut alkutalvesta tuskaisen hidasta, on tuntunut oikeastaan siltä, että suunta on jopa alaspäin. Onneksi kiipeilyssä kipinää pitää yllä muukin, kuin kovemmat greidit, muuten olisi hermo mennä.

Tänä vuonna hurahdin myös täysin joogaan, ja joka torstaisesta astanga-tunnista on tullut yksi viikon selkeistä kohokohdista. Töissä olen päässyt vuoden alusta alkaen opiskelemaan ranskan alkeita. Kielten opiskelusta aikuisena voisin sanoa sanan jos toisenkin, pitää palata tähän ihan omassa tekstissä.

2017 tiiviisti numeroina:

 • 50 matkapäivää
 • 16 käytyä maata
 • 150 treeniä
 • 10 luettua kirjaa

Tulevana vuonna tavoite on jatkaa reissailua reippaaseen tahtiin, mutta vähän fiksummin. Laskin vuoden lopussa hiilijalanjälkeni ja muut elämäntapojeni ilmastovaikutukset Sitran elämäntapalaskurilla. Vaikka tiesin lentomatkailun olevan syntilistani kärjessä, olin järkyttynyt siitä, että lentämisen osuudesta vuosipäästöissäni. Saastuttaisin siis peräti puolet vähemmän, jos en lentäisi hupimatkoja. En ole vielä päättänyt, asetanko itselleni lentokiintiön, alanko pulittaa lentomaksuja päästöjen kompensoimikseksi vai miten saan tapani parannettua.

Harrastuspuolella haluan jatkaa kiipeilyn parissa, yrittää löytää taas parempaa fiilistä lajiin ja ehkä treenata vähän suunnitelmallisemmin. Kiipeilyn suhteen kiinnostaa myös jää- ja vuorihommat, mutta maltilla ja omalla painollaan, jos hyviä tilaisuuksia tulee vastaan.  Lumilaudan kanssa pitäisi päästä rinteeseen heti, kun etelässä on siihen keliä, kesällä rullailla taas longboardilla.

Yksi vuoden suurimmista tavoitteista liittyy opintoihin: tänä vuonna aion vihdoin pistää maisteriopintoni ruotuun tavalla tai toisella. Ilmoittauduin syksyllä yliopistolle läsnäolevaksi suurin suunnitelmin, mutta homma lässähti aika pahasti. Uutta yritystä uudella vaihteella kehiin.

Tavoitteet vuodelle 2018:

 • 10 käytyä maata (mahdollisimman monta uutta)
 • pidempiä matkoja, vähemmän lentoja
 • 100 treenikertaa (myös uusia lajikokeiluja)
 • 25 luettua kirjaa
 • maisteriopinnot mallilleen

5 Replies to “Vuoden vaihtuessa”

 1. Hei! Pitkästä aikaa löysin blogiisi. ^_^ Blogien lukeminen on jäänyt tosi heikoille viime vuosina, ja aika moni aiemmin seuraamani blogi onkin lopettanut. Kivaa, että sinä et! Aion tehdä vuodesta 2018 aktiivisemman blogivuoden, ainakin mitä tähän seuraamiseen tulee.

  Itse matkustelin tänä vuonna lähinnä kotimaassa, ja nekin matkat taisin kaikki mennä junalla. Kerran kävin Tukholmassa lentäen (tosin täältä Oulusta ei mene suoria lentoja, eli pakkovälilasku Helsinkiin). Onhan noi päästöt kyllä lentomatkustamisessa melkoisia. Ihan en ymmärrä sitä, mitä ne päästömaksut kompensoi? Toki varoja voidaan käyttää erilaisten päästösäästöjen kehittämiseen, mutta eihän rahalla maapallolle saada vähemmän saasteita. Siksi musta ne kompensaatiomaksut on vähän hassuja. No, ehkä niillä on joku järkevä periaate, jota mun pää ei nyt ymmärrä.

  Kivaa, että oot löytänyt jonkun oman, hyvän lajin! Mä lopetin nyt kilpacheerdancen 12 vuoden jälkeen. Melkoista löytää uusi identiteetti, mutta oon kyllä aika innoissani jo muista tanssilajeista, mitä nyt ehdin paremmin harrastaa.

  Oli pakko vielä tehdä vuoden 2018 tavoitteet lukuina! Huomiseksi ajastin jo muita ajatuksia, mutt nää sun luvut oli hauskat. :)
  * Mahdollisesti 5 käytyä maata. Kenties yksi uusi.
  * Osaan pääsee muullakin kuin lentäen.
  * 300 treenikertaa, myös kävelylenkit ja venyttelyt lasketaan.
  * 12 luettua kirjaa.
  * Päästä yhtä hyvin töissä eteenpäin, kuin tänä vuonna.

  1. Hei! Olipa ihanaa ja ilahduttavaa, että kävit kommentoimassa! Tosi kiva myös, jos bloggailetkin taas useammin, tykkään käydä lukemassa. :) Ja wow, ainakin liikunnan suhteen tavoitteesi kuulostaa huimalta! Ehkä kilpailun lopettaminen antaa tilaa myös uusille lajikokeiluille ei vaan tanssin, vaan muunkin liikunnan osalta?

   Ajattelin kirjoittaa lentomaksuista ihan oman tekstinsä, mutta onhan niissäkin oma ongelmansa ja on totta, että lähinnä ostetaan puhdasta omaatuntoa, eivätkä jo syntyneet saasteet poistu mihinkään. Toisaalta monille ilmastohankkeille ne tuovat tarpeellista lisärahoitusta. Vihreä lanka kirjoitti aiheesta juuri hyvin: https://www.vihrealanka.fi/essee/pelastus-pikkurahalla

 2. […] vuosikoosteet löytyvät vuosilta 2018, 2017, 2016 ja […]

 3. […] Aiemmat vuosikoosteet löytyvät vuosilta 2019, 2018, 2017, 2016 ja 2015. […]

 4. […] Aiemmat vuosikoosteet löytyvät vuosilta 2020, 2019, 2018, 2017, 2016 ja 2015. […]

Vastaa