SKAM!

skamskam04skam02Paikkasin pääsiäislomalla yleissivistystäni ahmimalla SKAM-teinisarjan ensimmäiset tuotantokaudet. Sarjaa on hehkutettu suunnilleen kaikkien tuttujen toimeista, ja tietysti minäkin hurahdin täysin. Useampana iltana kello näytti jo aamuyötä, kun olin ajatellut ”vielä yksi jakso” aika monta kertaa putkeen.

Sarjan hahmot ovat mahtavia. Jokainen tytöistä on omalla tavallaan suosikkini. Noora on tosi cool, Eva vähän pihalla, Vilde neuroottisuudessaan aivan ihana ja Sana löytää aina jotain kipakkaa ja nokkelaa sanottavaa. Parasta Skamissa on se, että nuorten arki tuntuu pääosin uskottavalta. On draamaa ja suuria tunteita, repiviä riitoja ja tosiystävyyttä. On juhlia, jotka menevät ihan överiksi ja ensirakkauteen kohdistettuja valtaisia odotuksia.

On myös hienoa, että nuortensarja pystyy käsittelemään monenlaisia vaikeita tai tabuna pidettyjä aiheita. Sarjassa puhutaan muun muassa uskonnosta, seksistä ja päihteistä hyvinkin avoimesti ja jotenkin yleissivistävään sävyyn, kuitenkin siten, ettei homma vaikuta teennäiseltä.

SKAM katsottavissa YLE Areenasta.

// Norwegian youth series SKAM is amazing. Love it!

Vastaa