Maailman paras rockfestari Naamat

naamat01naamat02naamat05 naamat03naamat04

”Rockfestari Naamoja ei voi kuvailla, se pitää kokea.”

Yritän silti kuvailla. Lähdetään vaikka siitä faktasta, että Naamat on maailman paras festivaali.

Muuramen metsässä, Tuomiston tilalla järjestettävät vaihtoehtokekkerit ovat minulle kesän kiistaton kohokohta. Kun mutkaisen hiekkatien päästä näkyvät teltat pellon laidassa, sydän läikkyy. Kun sitten pääsee riihen edustan festivaalialueelle palloilemaan, tuntuu pää kevenevän puolella.

Tänä vuonna Naamojen esiintyjälistalta omaan makuun kolahtivat erityisesti Neøv, Teksti-TV 666, K-X-P ja Cola ja Jimmu. Mutta ei Naamoille oikeastaan bändien takia tule mentyä, vaan ihanan ja täysin uniikin tunnelman. Väki on leppoisaa ja olo onnellinen. Tätä tapahtumaa tehdään sydämellä ja paikalle tullaan nauttimaan, ei näyttäytymään.

Tarjoiluissakaan ei ole valittamista. Sain nimittäin kevyen hepulin, kun tajusin, että Kyrö Distillery on taas tänäkin vuonna mukana kuvioissa. Suhteeni gin toniceihin varsin intohimoinen ja juoda vasta maailman parhaaksi valittu GT maailman parhaalla festarilla, se on hienoa.

Harvoin sitä festarireissulta palaa levollisempana, kuin sinne lähtiessä. Naamojen jälkeen tuntuu, että ruumis ja sielu ovat saaneet sellaisen annoksen onnellisuusterapiaa, jolla jaksaa taas pitkään. Silkkaa rakkautta.

Kuvat puhelinräpsyjä lukuunottamatta lainattu festivaalin sivuilta.

// Naamat, the best festival in the world. Love, love, love.

Vastaa