Pikapysähdys Milanossa

milano01milano02milano03Kesäreissun juttujen naputtelu blogiin asti on ottanut aikansa, mutta nyt, kun vuodenaika alkaa taittua syksyyn, tuntuu intoa kuvien ja juttujen läpikäyntiin taas löytyvän. Mitään johdonmukaista järjestystä en näille ole miettinyt, vaan kirjoittelen niistä kohteista, mistä milloinkin huvittaa.

Ensimmäisenä vuorossa on pikapysähdys Milanoon. Pääsin kaverin kyydissä Alpeilta Chamonixista Milanoon, josta reppureissuni soolo-osuus alkoi. Matkalla alitimme Mt. Blancin pitkän tunnelin ja aika monta tunnelia riitti tiellä Italian puolellakin.

Jäin kyydistä Malpensan lentokentällä, josta suuntasin bussilla Milanon keskustaan. Milano ei kaupunkina kiinnostanut niin paljoa, että olisin halunnut jäädä sinne yöksi, mutta sen osuessa reitille halusin kuitenkin käydä pistäytymässä nähtävyydet katsomassa.

Painava reppu selässä kaupungilla laahustaminen oli aika tympeää eikä Milano varsinaisesti hurmannut ensisilmäyksellä. Nappasin metron Duomon luokse, jossa turistit parveilivat laumana. Kaunishan Milanon katedraali on, vaalea ja korea. Vieressä on myös Galleria Vittorio Emmanuello, jonka korkeaa lasista kattoa ja luksusliikkeiden ikkunoita ihailin tovin. Hyvin nopea pyrähdys kuitenkin riitti Milanossa, pikaisen safkailun jälkeen suuntasin rautatieasemalle ja siitä nopean Frecciarossa-junan kyydillä kohti seuraavaa paikkaa, Venetsiaa.

// Quick stop in Milan to see the main sights. It was nice to stop by, but it didn’t interest me enough to spend more time there.

Vastaa