Perillä Beninissä!

UntitledIMG_7446IMG_7444UntitledEeppisen lentomatkan jälkeen pääsimme lopulta perille Beniniin tiistaina päivällä, noin vuorokausi suunnitellusta myöhässä. Ihme kyllä myös suurin osa matkatavaroista saapui mukanamme kaikesta lentosekoilusta huolimatta!

Hyppäsimme Villa Karon pikkubussiin Cotonoun lentokentällä ja ajoimme reilun tunnin matkan Grand-Popoon, ripulireissun tukikohtaan. Grand-Popo on noin yhdeksän tuhannen asukkaan kylä aivan Beninin ja Togon rajalla.

Matkalla näimme ensivilkaisun Beninistä. En etukäteen juuri ehtinyt tutustumaan kohteeseen, mutta maa vaikuttaa todella rauhalliselta ja leppoisalta. Maisema on sadekauden jäljiltä vehreä, liikenteessä suhaavat mopot, joiden päällä on mitä kummallisimpia virityksiä ihmisiä ja tavaraa. Grand-Popossa kylän raittia reunustavat kaupat ja kuppilat, joita tulee varmasti parin viikon aikana kierrettyä läpi.

Perillä Grand-Popossa 11 hengen ryhmä jaettiin kahtia, puolet majoittuivat Auberge-nimisessä hotellissa, puolet Awalessa. Itse majoitun tämän reissun meren rannalla sijaitsevassa Awalessa, joka on palmuineen suorastaan paratiisimainen paikka. Huoneena toimii pieni soma bungalow.

Ensimmäisenä iltana tutkimusmatkalaisille pidettiin pieni infotilaisuus Villa Karossa. Kaikki koekaniinit olivat sen verran väsyneitä, että info meni ainakin omalta osaltani yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos.

Illallinen syötiin hotellilla, kun kukaan ei jaksanut ajatella mitään muuta. Kunnollisessa sängyssä nukahtaminen meren pauhuja kuunnellessa ei kestänyt kauaa.

2 Replies to “Perillä Beninissä!”

  1. Moi Minna! Mukavaa, että kirjoittelet. Minä osallistun samalle tutkimusmatkalle 29.7.-12.8. joten kiitos hyvistä vinkeistä jo etukäteen :) Minunkin tarkoituksena on blogata, tubettaa ja postata kuvia instaan reissulta. Täällä löytyvät kootusti some-kanavani: https://linktr.ee/annanterveystiedonsivut Kiva, jos ehdit tutustua ja fiilistellä oman reissusi jälkeen. Mukavaa matkaa!

    1. Kiva, että vinkeistä on ollut iloa! Hyvää matkaa sinulle! :)

Vastaa