Panorama Punkt – näkymät yli Berliinin

panorama punkt berliiniPanorama Punkt BerliiniPanorama Punkt BerliiniPanorama Punkt BerliiniPanorama Punkt Berliini

Saavuimme Berliiniin iltapäivästä ja ensimmäinen ilta meni lähinnä yleiseen haahuiluun. Ensimmäisen kokonaisen matkapäivän aamuna ajettiin metrolla Potsdamer Platzille. Yhdessä pilvenpiirtäjistä sijaitsee näköalapaikka Panorama Punkt.

Lysti maksoi kuusi ja puoli euroa, ei paha. Tammikuussa arkiaamupäivänä paikalla ei meidän lisäksi ollut ketään muita. Suihkaisimme supernopealla hissillä ylös. Kahdelta näköalatasanteelta saimme ihmetellä maisemia ihan ylhäisessä yksinäisyydessä, niin kauan kuin huvitti.

Sää oli vähän sumea, mutta Panorama Punktista oli silti hienot näkymät. Televisiotorni, Brandenburgin portti, puistot, asuinalueet… Ylhäältä sai suurin piirtein kuvan siitä, miten kaupungin keskusta asettuu ja tornissa oli hyviä opastekylttejä siihen, mitä missäkin näkyy. Jos Televisiotorni ei niin kiinnosta, on tämä hyvä vaihtoehto maisemien ihailuun.

Panorama Punkt
Potsdamer Platz 1
http://www.panoramapunkt.de/

4 Replies to “Panorama Punkt – näkymät yli Berliinin”

  1. Mulla on korkean, ahtaan paikan kammo, joten televisiotorni ei tulisi kuuloonkaan. Tämä vaikuttaa paikalta, jossa voisin käydäkin :)

    1. Joo, varsinkin näin matkailusesongin ulkopuolella täällä ei ollut ristin sielua. Kannattaa käydä!

  2. Voi Berliini, onpa ikävä! Olis tietty ne omatkin kuvat läpikäymättä..

    1. Berliini kyllä hurmasi heti, pakko päästä joskus kesällä uudelleen! En tajua miten kuvien läpikäynti on aina yhtä työlästä saada aloitettua – ja mitä pidemmälle lykkää, sitä vaivalloisemmalta tuntuu D:

Vastaa