Vuosi Museokortilla

museokortti

Ensimmäinen vuosi Museokortin haltijana tuli täyteen. Sähköpostilla muistuttivat, että korttini on menossa umpeen, päädyin tilaaamaan saman tien toisen vuoden.

Museokortti on nerokas: yhdellä vuosimaksulla pääsee suunnilleen kaikkiin Suomen museoihin. Se on muuttanut tapani käydä museoissa: sen sijaan, että kiertäisin ”koko rahalla” joka ikisen nurkan ja haahuilisin museossa puoli päivää, voin museokortilla pistäytyä vain pikaisesti poikkeamassa. Voin käydä katsomassa esimerkiksi Kiasmassa vain yhden näyttelyn, kipaista Ateneumista vain osan kerrallaan.

Kuluneen vuoden aikana olen nähnyt mm. Ron Mueckin veistokset Sara Hildénissä, Tom of Finland -näyttelyn Taidehallissa, Ai Wei Wei ja Heinojen kokoelman HAMissa, kasan klassikoita Ateneumissa ja kaikkea kummaa Kiasmassa. Monia sellaisia näyttelyitä, jotka olisin käynyt katsomassa joka tapauksessa, mutta myös paljon sellaisia, joihin ei ilman Museokorttia olisi tullut mentyä.

// Museokortti (Museum Card) is a one year ticket to almost all museums in Finland. Just ordered the card for the second year, it is awesome.

 

Vastaa