Filkkarien mieleenpainuvimmat

Kaksi täyttä päivää, kuusi näytöstä ja yli kolmekymmentä elokuvaa myöhemmin on aika alkaa summata tämän vuoden Tampere Film Festival -satoa.

Lyhytelokuvissa on parasta se, että samaankin näytökseen mahtuu niin monta erilaista tyyliä ja tunnelmaa. Niiden joukosta toiset painuvat mieleen paremmin kuin toiset.

Pakko kehua loistavien leffojen lisäksi koko tapahtumaa itsessään: ilmapiiri on hyvä ja käytännön järjestelyt toimivat aina. Filkkarit on todella hyvä syy lähteä käymään Tampereella!

90 Grad North

90 Grad Nord Tampere Film Festival
Pukumies juoksee myöhässä kokoukseen, mutta kuulee avunhuutoja metsästä. Lopputuloksena hän päätyy yli vuodeksi jumiin verenhimoiseen liikenteenjakajaan, joka listii varsin tehokkaasti kaiken, joka yrittää sen luota pois. Hillittömän hauska pätkä!

Le mur

Le Mur Tampere Film Festival
Kiinalaismies yrittää kiinnittää edesmenneen vaimonsa kuvaa seinään, mutta tilanne uhkaa eskaloitua naapuririidaksi. Sympaattinen pieni elokuva ihmisten kohtaamisesta.

Wooden hand

Oikeastaan kaikki Toinen Arabia 2 -näytöksen elokuvat ovat suosittelun arvoisia, mutta valitsin tähän filmeistä hyväntuulisimman. Wooden hand on tarina tunisialaisesta tytöstä, joka ei halua mennä kerhoon, vaan liimaa kätensä tuoliin.

Les cerises du bateau

Les cerises du bateau Tampere Film Festival
Beirutiin sijoittuvassa elokuvassa hylätyssä elokuvateatterissa valokuvaamassa ollut nainen tapaa paikallisen miehen. Nainen on opiskellut ulkomailla, mies haluaisi lähteä pois Libanonista. Heidän epätodennäköinen kohtaamisensa on kuvattu kauniisti.

Vinkki helsinkiläisille tai muuten Filkkarit missanneille: Kiasma näyttää festivaalin parhaat palat tulevana lauantaina, nappaa lippusi täältä!

// Tampere Film Festival, as awesome as always. Couple of personal favorites from the programme. 

Vastaa