Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

asioita2Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Ihastuttava nimi kirjalle, ja kuvaa sisältöä osuvasti.

Matkakertomuksen muotoon on pakattu hurjasti tietoa Japanin historiasta ja kirjallisuuden tutkimuksesta. Tietokirjan tarkkuudella lukija oppii Heian-kauden hovielämän kiemuroista.

Mutta tämä ei ole pelkkä tietokirja. Mia Kankimäen oma matkakokemus on ihan yhtä merkittävässä osassa, kuin satoja vuosia sitten elänyt hovinainen Sei Shonagon, jota Kankimäki Kiotosta etsii ja johon hänen tutkimuksensa kohdistuu.

Sei Shonagon kirjoitti Tyynynaluskirjaansa listoja, joita Kankimäki sisällyttää kirjaansa ja mukailee tähän päivään sitoen. Listat arkipäivän pienistä havainnoista koskettavat yhtä lailla, olivat ne sitten kaksituhattaluvulta Vihdistä tai Sein ajalta Heiankyosta.

Pakahduttavimmat hetket kirjassa olivat silti Fukushiman tapahtumat. Yksilön suhtautuminen katastrofiin ja lähtö evakkoon paratiisirannalle kun ydintuho uhkaa on kuvattu hengästyttävästi.

Hurmaava, ja samalla todella rauhoittava kirja. Tekee mieli ostaa lentolippu Japaniin ja lähteä katsomaan kirsikankukkia ja vuoria, jotka yhdistivät tuhat vuotta sitten eläneen hovinaisen ja itseään etsivän suomalaisen.

// Lovely book about Japan, art, literature, history and traveling.

One Reply to “Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin”

  1. […] on tuttu tunnelma ja osuudet Japanista tuovat hyvällä tapaa mieleen Kankimäen esikoiskirjan Asioita, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Hänen omissa matkakokemuksissaan arvostan erityisesti sitä, että Kankimäki tuo avoimesti esiin […]

Vastaa